söndag 18 oktober 2009

Sotar för...

Söndag 18 oktober

att jag var såå duktig igår. Förkylningen och humöret mycket sämre å dessutom ensam med barnen hela dagen (11-21.30). Som jag skällt på Tindra idag, ursch och fy vad dåligt samvete jag har! MEN hon gnäller konstant! Ska bara ha ngt att äta HELA tiden eller oxå springer hon runt som en tok (men det är skoj). Hon skallar (nickar) på sin brors huvud när han sitter i bumbon. När han ligger i babygymmet så har hon fått för sig att hon ska stå och hoppa precis vid hans huvud lr helt enkelt sätta sig på hans huvud! Hon tog ALLA sina böcker (medan jag gjorde mat till Tristan i köket) och "la" hos honom, hon skulle ju vara snäll men hälften av dem träffade säker honom på ngt sätt, den sista såg jag å den träffade honom i ansiktet (då först grät han). Min lilla poj börjar bli välidgt härdad och tålig.

Jag har nog ammat för sista gången för ngn dag sedan. Provade i förrgår oxå men då vägrade han, pumpade då ( lite drygt 150 ml) och sedan blev det inte igår utan jag tänkte vänta tills i morse, vilket blev nu kl 20.00, fick då ut 190 ml. Det är ju ingenting på 2 dygn. Känns både jobbigt och skönt på samma gång. Vill amma för det är så underbart mysigt men det är skönt att "slippa" när vi är ute.

Tristan "snurrar"

Lördag 17 oktober

Henrik jobbade 8.30-16.00.
Tristan och jag busade lite uppe i sängen medan Tindra sov, han snurrade flera varv helt själv, från mage till rygg och tvärt om. Riktigt roligt att kolla på honom, så lycklig han var.


Jag kände mig mycket bättre så jag körde på med städning, då vi ska ta tillbaka de gamla resårmadrasserna, som just nu blockerade hela vår hall, så togs dammsugaren fram och då var det lika bra att dammsuga och torka alla golven. Tindra som är rädd för dammsugaren passade på att busa som bara den på resårmadrassen.

Tindra strular vid nattningen, så less på det nu, bävar för morgondagen när jag är ensam igen vid nattningen.

Taco-middag med ett glas rött och tända ljus sedan till efterätt, lite plockgodis. Vi somnade båda två direkt efter i soffan.



lördag 17 oktober 2009

DUNDERFÖRKYLD!

Fredag 16e Oktober

Bad Henrik om sovmorgon redan på kvällen innan då jag hade så j...a ont i bihålan. Sov til kl 9.00 vaknade av att svärfar knackade på dörren och var här för att komma igång att jobba i garaget. Men då Henrik inte hade ätit frukost blev de båda två sittande ett bra tag här inne. Donald passar verkligen på att hålla Tristan och att komma närmare Tindra för varje gång. Det uppskattar jag verkligen. Han tom gav Trisse flaskan :-)
Donald gick ut men Henrik planerade igenom inköp till att fixa i garaget, då somnade jag om i soffan och vaknade först när Donald kom in igen och sa att han behövde handla verktyg så far och son åkte iväg och handlade i 3,5h. Så totalt slut jag var när det kom tillbaka, satt totalt apatisk i soffan. Lite McDonkan o 2st panodil sedan var jag rätt hyfsad igen.

Garaget städat!

Torsdag 15 oktober

Henrik ledig dag så han hade bokat in med svärfar att han skulle ha kommit tidigt på morgonen för att städa i garaget så att Donald får plats med hans snickerier. Donald dök upp först till lunsch då Anki varit och tagit flunsavaccinet. Men men garaget blev städat tills största delen, vi behöve köpa ordentlig arbetsbänk med verktygsförvaring.


SISTA AMNINGEN???
Mest troligt så blev det sista amningen i kväll. Jag och Henrik satt vid datorn och kollade lite div då Tristan vaknade, jag tog upp honom i famnen och han fortsatte att sova i 20 min, det var så mysigt. Testade då han började skruva på sig att ge honom bröstet och han tog det utan gnäll, han åt i 10-15 min å då har han tömt vad där är. Han ville dock som vanligt inte ta högersidan. Men men han åt en stund under så mysig stämning. Jag njöt verklien av stunden.

tisdag 13 oktober 2009

Tindra sa helt själva "älskar dig, pappa"


... vänder sig mot morbror Micka och säger "Micke osså".


Kan man smälta mer å samtidigt vara hur avundsjuk som helst att hon inte sa det till mig först.

Jag fick iaf på begäran vid nattningen ett "älskar dig mamma" men men bättre det än att hon ite sa det alls.


Babysim i morse och Morbro Micke var med för 2a gången, å jag hade missat att ta med kameran även denna gången, så ledsen jag är för det.


På eftermiddagen blev det lite mysbus ute på gräsmattan, pappa snickrade färdigt på väggen mellan garaget och huset samt städade undan så det blev tomt där emellan.

Farfar Donald tittade förbi då han antagit vårt förslag på att bygga sina trädgårdsgungor i vårt garage. Han kom själv utan familjen vilket var riktigt trevligt. Han har inte varit hit sedan Tristans namngivnig och bor 3 mil från oss. Det är lika lång mellan besöken som för morbror Micke som bor 60 mil härifrån.


måndag 12 oktober 2009

Höganäs outlet med lillebror (morbror Micke)


Måndag 11 oktober

Kan ju inte skriva så mkt om detta då presenter inhandlades :-)

Lite blandade bilder från dagen.























Tristan pussas

Söndag 10 oktober

Fy så dåligt jag mår! När jag klev upp höll jag på att tuppa av, så otroligt trött mådde illa och var yr som bara den. Det känndes som om jag inte fått en enda timmes sömn på hur många dygn som helst. Hela förmiddagen försvann som i ett töcken. När T fått sin lunch tog jag med henne upp och sedan som vi i 2,5h. Efter det var jag lite människa igen, 2 st huvudverkstabletter och en hel del vätska så.

Vid melliset så sa Henrikt till Tristan som stog i Henriks knä att "pussa pappa" oxå gjorde H pussljud med munnen, Tristan vrider sitt lilla huvud mot Henrik och pussar honom på munnen, detta funkade 3 ggr i rad :-O

Tindra hon har börjat räkna, det hörde vi väl förra helgen första gången men jag har glömt att skriva in det. Hon räknar klockrent till 4 sedan brukar det bli 8,9 ibland 10. 5,6,7 kan hon med lite hjälp men hon har ngn gång klarat till 8 själv.

Tindra fick fatt i min bröstpump idag och skulle ge dockan mat, lite felplacerat men ett gott försök ;-)

Kl 22.40 landade Morbror Micke i Ängelholm han fick iaf se lilleman när han kom så sent.

lördag 10 oktober 2009

Barnkalas för Diddi som blivit 2 år

... ojojoj snart är det Tindars tur att ha 2årskalas. Tur det är jul innan.


Idag åkte jag på Leklust, scraproom, barnenshus och Citygross utan barn. Det var skönt att slippa allt i och urplockande i bilen även om jag känner mig väldigt naken utan vagnen.


På scraproom fick jag sådan inspiration att göra kort igen så jag blev helt överväldigat och kom därifrån helt tomhänt iaf. Ville ju ha allt så det gick inte att bestämma sig. Saknar min hobby,måste ta mig tid att sitta lite med det igen.

På Leklust blev det present till Diddi, förkläde med grillvante och en kockmösa. Diddi var supersöt i hela kittet men jag hade tyvärr inte kameran redo just då. Här är ngr andra blider istället.




















Rydebäck

Fredag 9e oktober



Eftermiddagen spenderades i trevlig sällskap av Jenny och Olivia ute på lekplatsen. Då middagen drog ut lite på tiden så fick Henik hämta Henke på jobbet när han slutade kl 20.00, vi blev kvar ända till kl 00.15.










Fackmöte!!!

HH kallade till fackligt möte så Henrik åkte in och var med på det. De som sägs upp går hem redan den 1/11, då måste alla pappadagar var uttagna för annars fryser de inne.
Nu har H begärt att få ut 2 dgr redan mån-tisdag och sedan blir det de 2 sista veckorna fom 19 oktober tom 1 november. Tur jag inte hade bokat resan till ÖSD för nu blev det ju lite andra planer. I övrigt har H 3 mån uppsägningstid som han nu kan få ut i pengar utan att jobba då de ställer in båten samt 1 mån avgångsvederlag och all övertid. Inm 14 dagar ska besked komma på vilka som blir uppsagda men uppsägning kan dock inte ske om man har semester (ledighet) från jobbet så ev (om H nu blir uppsagd) så kan det bli så att det är 1/12 som gäller ist. Vi får se...

Jobba .-)

Torsdag 8 okt
Andra delen av 2 med VASKA-info för HSB. Denna gången var det de boende som skulle få komma till GOlvpoolen och handla till förmånliga priser samt få möjlighet till att ställa frågor om just våtrum.
Jag hämtade upp kollegan Jocke vid 15.30 inne på kontoret. Vi packade med oss en hel del grejor då vi fick en leverans av skyltar till Kenneth i M-Ö. När vi sedan packar upp vårt på golvpoolen kommer vi på att vi inte hade en ända VASKA-broschyr med oss. Fick lov att skriva ut en från nätet "bara" föra att kunna visa. Vi var där mellan 17.30-20.30 och fick inte en enda fråga så vi packade ihop och åkte hem, Det var visst meningen att vi inte skulle släpa på kartongen med broschyrer :-)

Shopping ;-)

Tisdag 6 okt
Shopping på babyland och väla.
Det blev en ståbräda till lillebrors liggvagn så vi slipper ta med den stora vagnen om vi bara ska vara uten en lite stund. Gissa om Tindra gillar den!





Det blev även ett Office-paket till datorn så nu ska jag kunna göra klart tack-korten till Tristans namngivning och nya trådlösa telefoner (3st) som har högtalarfunktion så vi kan prata med Momma och Offa allihopa samtidigt.
Vi kopplade även på nummerpresentatör igen så att jag kan se vem som ringde när jag ibland struntar i att svara när jag tex byter blöjor mm.

Tack till P.oP på Väla, underbar service när man får reklamera en mkt väl använd vindtät hjälmössa då den sptuckit i en T-söm.

måndag 5 oktober 2009

Hand och fotavgjutning i gips



Måndag 5e oktober
Ringde VC för att prata om Tindras lösa mage och vi fick faktiskt en tid med en gång till vår husläkare Tina, samma läkare som brukar vara med inne hos BVC Anne. Brukar gilla Tina men idag var hon så stressad. Vi satt och väntade i 10-15 min å visste att hon bara varit på rast innan hon kom till oss åsså får vi "bara" 3 min inne hos henne. Hon avfärdade allt med en gång, "det är helt normalt att små barn inte har fast avföring så länge det inte är vattningt 4-5 ggr/vecka och barnet får problem med viktuppgång". Hon trodde mer på ngt som hon kallade för körtelkramp i magen vilket tydligen är vanligt vid förkylning på barn, men det förklarar ju inte att Tindra ALLTID är "krämig till lös" i magen men kanske hennes klagan på magont den sista veckan. Tina påstod dessutom att OM det skulle vara ngn matallergi så skulle det ha yttrat sig i exem först och främst, det har ju inte T några. Jag vet dock barn som varit allergiska mot mat som INTE haft exem men det ignorerades bara. Jaja vi får väl fortsätta lite till och prata med Anne och Tina när vi ska på Tristans 6mån kontroll den 27e oktober.


Gjorde på eftermiddagen avgjutningar av barnens händer och fötter, det blev superfina (bilder kommer med uppdatering senare).
Fick en sats för avgutning till Tristan vid namngivningen och har försökt få den gjord i ca 2 mån å nu ÄNTLIGEN är deras strolek förevigad.
Det var den första som gjordes på Tristan förutom fotavtrycket som är på fadderbreven. Jag har sådär måttligt dåligt samvete för det.



söndag 4 oktober 2009

Tindra förkyld

Söndag 4e oktober
Storm och ösregn om vart annat, inget roligt väder att gå uti i. Tindra är fortfarande dålig och det verkar tyvärr som om det blir sämre i stället för bättre, hostan har ökat och näsan rinner nu ganska så tjockt.

Jag har lyckats städa i källaren, tvättstugan och hallen. Så härligt det blev, har hela kvällen haft en känsla av att jag vill gå ner och sätt mig där och mysa :-o I TVÄTTSTUGAN!!! VA!!! Bara för att det är enda stället där jag kan smita undan röran och dåligt samvete av att inte ha gjort tillräckligt. Tänker faktiskt lägga upp en bild på min tvättstuga i fint skick :-D
När jag var klar med städningen i tvättstugan (som gjordes medan båda barnen sov) hör jag i Tristans babywatch hur Tinna står hos honom å pratar. Fröken har då gått upp ur sin säng och in i vårt rum "ungen" erkänner stolt att JA, jag väckte lillebror, charmigt värre. Som tur var somnade lilleman om igen.



Tindra fortsätter att vara tuff vid nattningen, klagar på magont när H skulle lägga henne men inte när jag gick upp med henne igen 20 min senare. åt inte sin välling. Måste ringa HVC imorgon för att prata om matallergi så vi kan få testa henne.






-------------------------------------------------------------------------------------------------

Lördag 3e oktober



Var hemma och inne hela dagen för att försöka få Tindra frisk igen, det underlättade mkt att moder natur bjuder på en rejäl höststorm så det lockar inte direkt att gå ut.

På kvällen var det examenskalas hos våra trevliga grannar, Lina är nu färdig Fil Mag.

fredag 2 oktober 2009

Tristan äter mat

Fredag 2a Oktober

Henrik blir inkallad på en extravakt på jobbet. Det är ju på både gott och ont. Alla planer för dagen spolieras samtidigt som han kan vara ledig 2 andra dagar eller ta ut tiden i lön. Lite tufft när jag vet att jag måste vara inne med båda barnen hela dagen. Tindras feber har lagt sig MEN hostan är inte skojjig mellan varven.

Sara fixade en ny bankdosa till mig så hon kom ut hit efter jobbet med den och gjorde mig sällskap och tur var det. Tindra vägrade att sova om jag inte satt hos henne, nattningen tog ca 1h 15 min, Sara tog under tiden hand om Tristan som somnade bra mycket snabbare i sin vagn.

Glömde helt bort att ge Tristan majspurén idag, kom på det när han somnat efter båda måltiderna, så typiskt.



Torsdag 1a Oktober

Tindra har hostat halva natten och Tristan skulle ha mat eller napp konstant. Både jag och Henrik var helt slut när vi ändå var tvungna att kliva upp. Det visade sig att Tindra hade 38,3 i temp, en rejäl feber, även Tristan var lite småvarm med en temp på 37,7. Båda barnen ligger normal under 37.0.

Hade dock gett mig den på att vi skulle börja med smakisar för Tristan nu när Henrik var hemma så vi kunde filma det hela. Det gick helt över förväntan, inte speciellt kladdigt men han hade lite svårt att få till tekniken för att svälja.


Tindra somnade på eftrmiddagen på golvet i sitt rum liggandes på amningskudden, hon var så söt där så jag väckte henne inte, det fick vi ju sota lite för senare då hon inte somnade för natten förrän vid 21.30, då sov båda barnen i soffan.

Farmor och Arne tittade förbi en lite stund innan natningen. Vi fick ett set kläder var till barnen. Arne tittade på vår nya vägg (mellan garnaget och huset) och den fick godkänt.

torsdag 1 oktober 2009

Onsdag 30 september
Hämtade Tindra på dagis medan Lina och Diddi var hemma hos oss och passade Tristan.
Pratade lite med dagisläraren Anders ang Tindras bajs, ja jag skriver det rakt ut nu! Hon är ju nästan alltid lös till krämig i magen, det är ALDRIG tollar. Hennes mage har varit lite bättre sedan vi slutade med burkmaten men nu tycker jag att det är sämre igen, gult och surt. Hon har själv "klagat" på att hon har ont i magen sedan förra fredagen då hon hade panik på kvällen å inte ville sova. Anders sa att det var 2st till av barnen på dagis som varit likadana och de hade testat possitivt för mjölk/laktosintolerans så nu får vi ta tag i detta och se vad det kan bli av det hela.
Vi hade en trevlig eftermidda med Lina å Diddi, tyvärr spöregn så vi kunde inte vara ute.

Tisdag 29 september
Babysim, Tristan flöt helt själv en liten stund å Tindra ska ju inte göra ngt annat än att dyka.
Medan vi var iväg och simmade kom Vickan och Alice till oss, David jobbade i Malmö. Tindra fick stanna hemma från dagis för att få vara med oss. Det blev en mysig dag på stan.