onsdag 30 december 2009

fredag 25 december

Daniel och tjejerna sov över så det blir en sen frukost med en hel del stök men det var ändå mysig. Under frukosten upptäcker jag att Trisse fått sig en extra julklapp, en liten bissing!!! Den tittar fram där så vit och fin så den måste ha kommit igenom under julaftonen.

Vi tittade på en hel del film och spelade lite spel i källaren, julklapparna fotades och sedan var det fritt fram att leka med dem och ojoj vad mycket det var.

Tack alla för fina och bra julklappar, bra blandning av både lek och kläder.
Tindras favvis blev spisen från farmor.


Julafton


torsdag 24 december

Här stökades det och fixades som bara den för vi skulle ju ha hela familjen från farmors sida hos oss.

Daniel och tjejerna dök upp 5 i 3 och bara någon minut före lyckades jag med att pajja vår julgransbelysning, så nu är den totalt kaputt. Tråkigt att inte ha någon belysning i granen under julklappsutdelningen men men inget att göra åt det just nu.


Henrik var iväg till sin kollega och visade upp den röda kostymen för att sedan få samma tjänst tillbaka strax efter att Kalle slutat och farmor och Arnen knappt hunnit ta av sig skorna. Säcken var inte iordningjord då de inte hunnit in med sina klappar men det löste sig ok till slut iaf.

Tjejerna började slita upp sina paket med en gång de fick dem, inte riktigt vad jag är van vid. Tycker det ska öppnas i lugna och ro en i taget så att alla hinner med att se vad det är för något. MEN det hade väl tagit hela natten att göra på "mitt sätt". Jaja bara att acceptera. Jag och Henrik väntade dock med att öppna våra, tänkte att vi kan göra det efter middagen i lite lugn och ro, men när middagen och paketspel var över och vi skulle lägga Tindra tackade farmor och Arne för sig och tog StigÅke med sig (Arne hade precis inna skjutsat Jocke till stan). Sedan var det bara vi och Danne med tjejerna kvar. Vi fick sitta där själva kl 22.30 och öppna våra paket. Lite tråkigt.


Något som dock var trevlig och faktiskt lite mysigt ändå var att ha mamma, pappa och min mormor med oss nästan hela dagen via WEB-cam. Det var super så fick de se barnen så fort de ville.

Klär julgranen

Söndag 20 december



Idag klädde vi julgranen Mormor och Morfar följde med via WEB-cam. De känns verkligen bra att de iaf kan vara med på det sättet.















Så många kulor på samma ställe som möjligt tyckte Tindra var bäst...

eller oxå var det lättast att hänga dem på julgranslampan.






Efteråt så gjorde vi julgodis,.





Fredag 18e decemer

Lämnade bilen på Volvo så det belv ett himla strul för att ta sig till babysimmet. Mellanlandade lite hos farmor innan vi gick till badet, det blev lite tight med tid så vi fick skynda oss. När vi kommer fram visar det sig att förra fredagen tydligen var sista gången innan jul! Allt detta strul för ingenting.

Jag tog syskonvagnen och gick från badet ner till söder då jag lovat att kika inom jobb och säga Hejdå till Monica Nåbäck som gick i pension idag. Det känns lite tomt redan nu att hon inte kommer att finnas på plats när jag går tillbaka till jobbet.

Gick efter avtackningen tillbabaka till Knutpunkten och hämtade paketet som MaPa skickat med bussgods, julklapparna :-). Jag glömde totalt bort att det var en flyttkartong så det blev lite bökigt att få med den hem på bussen men hem kom vi tillslut.



Avtackning av Monica "monkan" Nåbäck på jobbbet hade lovat att gå in och säga hej då så jag tog båda barnen med mig dit.

SNÖ!!!



Torsdag 17 december





Snön faller och så underbart ljust det blev, tvungen att gå ut en liten stud och promenera bara för att.










Precis innan hade Trisse somnat i min famn, vet inte när han gjorde det senast, mös som bara den för det med. En härlig kväll.


Tisdag 15 december

Förlovningsdagen.

Mamma och Pappa har varit gifta i 20 år, vi har varit förlovade i 3 år.

Badar tillsammans

Måndag 14 december

Första gången tillsammans i badbaljan, det gick superbra, badade bådatvå samtidigt då Henrik jobbade.

Kräver tom lite filmvisning...

tisdag 15 december 2009

Söndag 13e december

LUCIA
men det firades inte på annat sätt än att Henrik Ö fick hämtning och resten av bakisgänget, dvs jag och Henke latade oss nästan hela dagen. Sara var kvar och fick följa med ut till Hyllinge (körde) för att hämta upp Tindra som knappt ville med hem :-)

Tittade på Luciamorgonreprisen med Tindra sedan kom Farmor och Arne på kvällskaffe och glögg. Så i slutändan blev det lite lucia iaf.

Julfest

Lördag 12 december

Julfest Henriks nya jobb den hölls på Gamlegården mitt i stan.
Vi gick sedan vidaren ner till fyllekarusellen och till sist blev det en efterfest här hemma. Stackars Sara som var barnvakt till Tristan blev inte ens förvarnad om att vi var på väg utan in dräller ett gäng fulla människor där hon inte ens träffat ett par av dem.
Tindra sov över hos Daniel för första gången helt själv, det var lite problem med att få henne att somna men annars hade de haft superroligt.

Henrik Ö sov över här och blev hämtad dagen efter, vi var alla rejält bakis.

Luciafirande och Tivoli

Fredag 11e december.


Så söt tjej i sitt Lucialinne men hon vägrade att ha luciakronan på sig, det var bättre att hålla ett av ljusen i handen.




Åkte därefter till Köpenham med Daniel och tjejerna för att gå på Tivoli, snacka om att det blev populärt att åka karuseller :-)


Tristan mös i vagnen.


Fritt fall för småbarn.... mkt populär









lixom att åka tåg...





lixom flygplanet !







Torsdag 10 december

Tristan, en liten förklaring...

Det är PÅSK-KÄRRINGAR som flyger på kvasten (skohornet i detta fall) inte små söta pojkar OCH det sak ske i mars-april inte december...


torsdag 10 december 2009

Bad med Sara

Onsdag 9 deceber


Tindra till dagis trots lite förkylning, dock ingen feber.
Jag valde att hon kunde vara ett av bernen som fick stanna inne när de andra gick på promenad. Hon fick då gå över till de lite störren barnen och vara hos Ingrid och Eva. Tindra trivs riktigt bra med dem med. Skönt.
När jag hämtade Tindra frågade jagIngrid om de gett Tindra frukt och hon hade kommit ihåg att det var något med frukt och Tindra så Ingrid gav T ett kex istället. Underbart.
Fick dessutom höra att Såååå duktig hon är! Hon hade gått dirket fram till de större barnens övningar och satt igång direkt. Tagit en kastrull och en visp och börjat röra, lagt upp på tallriken, och låtsasätit mm mm. Talade då om att vi ofta har henne med vid köksbänken nu när vi lagar mat.

Sara kom efter jobbet och vi bakade pepparkakor med Tindra, Tristan fick sitta och titta på.
Därefter blev det badbaljan för T&T (inte tillsammans). Blött överallt i hela badrummet.
Tindra somnade snabbt men Tristan var uppe ett tag till han passade på att försöka ta några steg medan jag höll honom i händerna.

Tisdag 8e december

Båda barnen smått förkylda så vi valde att stanna hemma och ta det lugnt, Micke busade och hade det mysigt hela dagen. Tog en eftermiddagspromenad bara för att få lite luft.

Skjutsade Micke till flyget igen. Ses om en månad igen! Tack för att du kommer hit och hälsar på de små.

Peter kom förbi och sa "Hej Då, nu drar jag till barnen i USA, har ingen aning om när eller om jag kommer tillbaka". Lite vemodigt men vi får väl åka över och hälsa på istället.

Väla mm

Måndag 7 december

Micke här på besök. Tindra blev överlycklig men oxå lite blyg i början men det släppte väldigt snabbt.
Henrik ledig måndag så vi åkte alla en sväng.
Började med Volvo och fick spegelglaset, Henrik satte dit det själv nu gick det på totalt 500 kr istället för sj 2200kr.
Sedan in på babyproffsen som totalt missat min reservdel till babyskyddet, nu slår de på stora trumman och ska fixa fram de omgående.
Vidare till Väla och gick runt där i några timmar. Henrik försökte fixa julklappen till Micke men den var slut. Får bli ett inslaget rim så får de gissa vad det är för något :-) och sedan få själva "saken" senare.
Väl hemma fick vi leverans av Vildsvinskött, delade ett halvt svin med Donalds kompanjon Janne, mest bara för att testa om man vågar köpa mer senare. Allt fördigstyckat, behövde bara delas upp och förpackas.

Oliva 2 år

Söndag 6 december
Olivias 2-årskalas.
En prinsessa värd att firas i riktig princessestil.
Många paket öppnades men Tindra var riktigt snäll och lät Olivia öppna dem själv.

Morbror Micke landade i Ängelholm kl 22.40, hämtade honom drack glögg och åt lussebulle. Tristan var vaken så Micke fick träffa honom direkt.

torsdag 3 december 2009

Polisen + Volvo

Onsdag 2 december

Tindras julkalender: Puzzel

Lämnad Tindra på dagis, jag satt dock kvar i bilen för fy sjutton så förkyld jag är på väg att bli.
Körde till polisen och gjorde en anmälan om smitning på bilskadan och örde vidare till Volovo för att de skulle kolla på skadan.
Killen på Volvo/Renault testade backspegeln och det verkar som om den fungerar i motor osv så vi fick gå in till reservdelarna och beställa ett nytt spegelglas själva, ca 500 kr. Något billigare än självriskerna, hoppas nu att det funkar att byta det utan problem oxå.

Bilen "krockad"

Tisdag 1 december

Skulle hämta ett paket på Spelexperten på Miatorp, när jag kommer ut igen och ska köra iväg så tittar jag i backspegeln men där finns ingen :-o
Kliver ur bilen och ser att den är helt bakåtvikt och att glaset hänger löst i en elkabel.
Inge lapp eller notering lämnad i fönstret.
Båda barnen satt kvar i bilen, tänk om det hade smullit hårdare, nu grät ingen av dem och det fanns ingen anna skada på bilen.
Självrisk vid smitning 2200kr och om vi inte får det som smitning 3000 kr, lagom när man går hemma på föräldrapeng och dessutom i december.

lördag 28 november 2009

Farfar 60 år


Söndag 29 november

Fixade lite här hemma innan vi gjorde oss i ordning för kalas, Farfars 60årsdag.
Tindra klädde ut sig lite...


Stannade på Tropicariet och gick runt där i ca 1,5h. Vi trodde nog båda att Tindra skulle bli lite mer exaterad och uppspelt av att få gå bland djuren MEN många gånger sa hon tom " Vill inte! " Tristan var väldigt facinerad av det stora
akvariet och tittade storögt på alla fiskar och hajar mm som simmade förbi.


Farfar fick en canvas med ett foto på alla 6 sönerna och honom själv tagit på Tristans namngivning. Första gången som alla 7 var uppställda tillsammans.
Tindra och Emmy lekte hur fint som helst, det satt tex på golvet och delade på 1 klubba. Tindra skulle inte få någon så då gav Emmy av sin, Tindra fick aldrig hålla den själv utan nöjde sig med att suga på Emmys klubba emellanåt. Båda barnen var superduktiga och fick mycket beröm av de andra gästerna.

Långpromenad och Web-cam med Ösd

Lördag 28 november.

Strålande fint väder så vi packade n er barnen i syskonvagnen och promenerade runt Råå via maxi, totalt var vi ute i 2,5 h. Det var så skönt.

När vi kom hem så ringde vi upp Momma och Offa som hämtat mommomma Maj och kopplade upp oss på web-kameran. Tindra gick lossordentligt med en hel del sång :-)

Tidig morgon


Onsdag 25 november


Pappa och Tindra har morgonmys i soffan och fotar sig själva.


23 november


Måndag 23 november


Lite rensning och städning av förrådet för att få plats med barnsaker som inte längre används.

Hittade en av mina gamla badmössor, Tindra ville genast prova. Se så söt man kan vara med en sådan på huvudet.

Julskyltning på Råå


Söndag 22a november


Glöggkväll, öppet hus under julskyltningen på Råå. I år kom det faktiskt ett helt gäng hit och presenter fick barnen med :-o


Babysim och pepparkaksbak



Fredag 20 november

Trots att vi hade gott om tid på oss när vi började göra oss i ordning för att åka på babysimmet så kom vi iväg hemifrån 10 min innan kursen startar. Detta resulterade i att jag struntade i att hoppa i med Trisse. Henrik och Tindra badade, hon var riktigt duktig och lyssnade på övningarna för en gångs skull.
Efter lite sömn och mat så bakade vi pepparkakor.
Mamma sa till Tindra att inte äta upp ALL degen här är en bild där det verkligen syns hur hon smygäter :-).
Lillebror fick sitta med och iaf hålla i ngn kakform.


onsdag 18 november 2009

Storm

Onsdag 18 november.



å då menar jag verkligen ordentlig storm med hårda vindar och stundvis ösregn.

Henrik fick göra en hjälteinsats och ta reda på fasadplåt som lossnat från macken och blåste runt vid tankstationen.

Vi skulle ha fått fönstren putsade men redan på förmiddagen beslöt vi att skjuta på det tills i morgon, hoppas verkligen vinden mojnat då.

tisdag 17 november 2009

Tristan krälar fram

Tisdag 17e november

Nu på kvällen efter at Henrik kommit hem låg tristan på mage på golvet, nästa gång jag tittade dit var Tristan 0,5m längre fram ;-) Gott jobbat killen!
Blev ju tvungen att testa om hon "kröp" mer om jag lockade honom med någon leksak och det fungerade, fick faktiskt lite på film på den stora filmkameran. Får försöka fånga lite med kameran sedan så jag kan lägga upp det här.

Själv var jag nästan lika flitg som igår, dammtorkade överallt, dammsög och torkade golven på entrévåningen samt gjorde ett storkok på kyckling. Nu börjar det fyllas på lite i frysen med färdiga portioner.

måndag 16 november 2009

Flitig dag....

Måndag 16 november.

Oj vad flitig jag varit idag!
Har städat hela övervåningen, dammtorkat, dammsugit, torkat golv, bytt i sängarna.
Lagat korvstroganoff och köttgryta i storkok så nu finns det en hel del att frysa in och ta fram portionsvis, hoppas på att kunna göra en kycklinggryta i morgon oxå.
Dessutom har mobilen hunnit med ett olycksdopp i toastolen då Tindra skulle klättra upp. Ja locket var stängt, hon tappade/lade ifrån sig mobilen mellan cicternen och locket med följden av att mobilen gled ner under locket i den lilla glipan.
Soffan har för tillfället (hoppas jag) en ny disign med ett blått mönster, även det Tindras konstverk. Hoppas på att Henrik får bort det när han kommer hem då det faktiskt är han som lämnat bläckpennan framme så att hon kommit åt den.

En dag i Billeberga...

Lördag 14 november

Anna frågade om det var någon fler "pappa" som jobbade helg, både Henrik och Henrik jobbar ju så jag och Jenny tog barnen med oss till Billeberga och hälsade på Ronja och Anna.

En trevlig och mysig heldag. Tack Anna.

Tyvärr glömde vi kameran hemma så jag har inga bilder nu, Jenny fotade dock lite, längtar efter att få se dem.

lördag 14 november 2009

Regnväder


Fredag 13e November



Vickans födelsedag, Grattis min vän!


Roligt med vattenpölar. Bara jag köpt ett regnskydd som passar syskonvagenen utan liggdel så ska vi gå ut när det regnar med!



Babysim med Katharina, oj vad långt före den gruppen var jämfört med den Tindra gått i innan. Synd vi måste byta igen då Henrik har obligatoriskt fredagsmöte kl 10.00 :-(
Dagis ringde och tiderna löser sig nog till det bästa iaf.


Jenny, Henrik och Olivia kom hit på kvällen. Filmmys.

torsdag 12 november 2009

ARG på dagis.

Torsdag 12 november

Vi har valt det dagiset vi har till Tindra dels för att det är ett Montessori men även för att vi blve lovade att lägga vårt eget schema då H jobbar oregelbundet. NU kommer de och säger att ni måste ha deras bestämda tider. De anser att jag MÅSTE hämt kl 14.00 om jag vill ha 3*5h / vecka, men det är mitt i Tristans mat/sovtid som det är just nu. Ska jag lämna honom själv hemma eller väcka honom och störa hans rutiner tis,ons, torsdag. Att välja det andra alternativet 5d*3h (8-11) är ju helt lönlöst då H börjar jobba 10.30 alt 13.00. Ska jag ta henne från dagis nu eller?

Söndag 8e november


Söndag 8 november.


Är lite småbakis efter att ha varit på Ladies Night igår med Sara, Christin, Jenny och Linda. Mycket trevlig kväll.


Kom ut en sväng på eftermiddagen då Andreas (Saras pojkvän) dömde innebandy på Norrehed.

Emmys födelsedag

Fredag 6 november


Målade muggar till farsdag, en kaffekopp till Offa och en espressokopp till pappa. Blev tyvärr ingen bild på det färdiga resultatet men så här såg Tindra ut före vi målade.


















Födelsedagskalas för Emmy hos farmor med tema prinsess, vad annars?



Torsdag 5 november

Charmtrollet :-)


onsdag 4 november 2009

Lunch med David


Onsdag 4e oktober.

David ringde och ville bjuda på lunch i Helsingör men han kom över till HBG ist. Spenderad 2 trevliga timmar på Harry´s och snackade gojja, saknade dock tåflörtandet ;-).

Henriks första dag på nya jobbet, det gick helt ok med en lämnad offert och besked på måndag.

Peter kom förbi och hade en förfrågan om vi vill ha en inneboende tills i sommar för en viss summa, vet inte riktigt hur vi ska göra med den saken.

tisdag 3 november 2009

Tristan 6 månkontroll

Tisdag 3 nov
BVC
Tristan väger nu 7400 gr och är 66,5 cm lång, huvudmåttet var 42,5
HAn tittade klart efter leksaken när den föll till golvet och ville gärna hålla, skaka och byta hand på den. Däremot ville han inte sitta stilla och visa att han faktiskt kan sitta själv helt rakrygad nu, inte så att jag kan lämna honom men en bra stund sitter han så.
Tyvärr blev det en remiss till barn då läkaren (Gabriella) nte lyckades känna min lilla pojkes små kulor. Herregud killen blev ju chockad när först jag tar upp min nakna son för vägning och sedan när Anne mäter honom, inte konstigt att hela paketet kryper och gömmer sg. När vi kom hem kunde Henke känna kulorna. Men men det är väl lika bra att de kollar upp så inget är galet iaf.

Henrik fick gå frn HH-Ferries så nu jobbar han inte längre på båtarna utan är anställd i sverige på ett nytt jobb. Det känns faktiskt riktigt spännande.

ÖSTERSUND

Måndag 26 oktober tom måndag 2a november.


Måndag:
Flygresa med 4h väntan på Arlanda. Lite segt men det gick bra denna gången då vi hade lånat kusinernas paraplysulkey. Tindra var lite småblyg för "Offa" i någon sekund, sprang till morbror Micke först och gav kramen.

Tisdag:
Gick på Barnens hus, IXO och Triconor med morbror Micke, han flög hem på kvällen.
Tindra ville sitta hos lillebror en stund innan nattningen.

Onsdag:
Fullbokat med att träffa kompisar då Mormor jobbade hela dagen. Åt lunch på Ga Teaterna med Jessica och Ida. Gick en runda på stan med Jessica innan vi träffade Ulrica Å för en kopp kaffe på Wedan. Hem till Offa en stund innan det blev O´Leary´s med Christian för att se Henke Larssons sista fotbollsmatch. Malin kom förbi och tittade på 2a halvlek med oss.

Torsdag:
Var på stan och försökte titta lite men det var sådant gnäll på
gubbarna att vi gav upp och åkte hem.
Trött kille som somnade under mormors matning.

Fredag:
Nytt besök på stan, denna gången utan barn och gubbar ;-) Hämtade upp Mommomma så hon kunde vara med barnen hemma hos mormor.
Båda barnen badade tillsammans med morfar, vattendjuret Tindra dyker som vanligt.


Lördag:
Morfar och Henke åkte till skogen för lite Älgjakt. Jag tog Tindra i vagnen och gick till kyrkogården medan mormor och mommomma tog Tristan i bilen och körde dit. Tindra och jag gick tillbaka via Rusta, på väg därifrån möter vi Victoria så vi hann med att prata lite med henne oxå.

Söndag:
Lekplatsen på eftermiddagen med Sara och Emelie, de följd emed in och fikade sedan var det dags för Tacomiddag med Målbergs.
På förmiddagen fotade vi lite julmotiv i Mormors soffa, här kommer ett litet smakprov...


Måndag:
Packar allt innan vi åker till Mommomma och äter lunch. Mormor, morfar och Mommomma skjutsar oss ut till flyget. Båda barnen var vakna hela vägen ända tills vi satt i bilen.

Shopping på Freeport

Söndag 25 oktober

Efter en god natts sömn och en härlig hotellfrukost var det dags att åka mot HBG igen men inte utan ett stopp på Outletområdet FreePort. Där nhandlades faktiskt en hel del...
Henrik: Väst + 2 par skor.
Annica: Skinnstövlar, BH.
+ lite diverse småplock.

Hem till Farmor och huliganerna kom vi vid 16-tiden då blev det lite våfflor där så det var lite smått panikartat här hemma inför ompackningen och resa till ÖSD i morgon med flyg kl 9.30.

GÖTEBORG en helg för oss själva.

Lördag 24 oktober

Äntligen kan vi nyttja vår julklapp, en hottelnatt med god frukost. Det blev hotell Novotel i Göteborg. Farmor och Arne är barnvakt till båda huliganerna.

Åt frukost hos farmor och Arne, körde därifrån kl 11 för att senast vara i GBG kl 13.30 då vi var inbokade att se "Kvinnan som lekte med elden" i VIP-salong.

Efter det tog vi en lång promenad tillbaka till hotellet, på vägen dit handlade vi lite "tapas" som vi åt på rummet tillsammans med lite skumpa (och HIF-fotboll på TVn).

En mysig middag på hotellet där Henrik åt en dessert som troligen kommer att serveras på dagen B.

Farmor och Arne på middag





Torsdag 22a oktober

Firade att Tristan blir 6 månader 1 dag för tidigt. Hade tagit fram tårtan som blev över vid hans namngivning till efterrätt.

Paketöppning blev det så klart. Storasyster fick nog öppna allt i slutändan... men det blev en bild på Tristan och allt papper :-)


söndag 18 oktober 2009

Sotar för...

Söndag 18 oktober

att jag var såå duktig igår. Förkylningen och humöret mycket sämre å dessutom ensam med barnen hela dagen (11-21.30). Som jag skällt på Tindra idag, ursch och fy vad dåligt samvete jag har! MEN hon gnäller konstant! Ska bara ha ngt att äta HELA tiden eller oxå springer hon runt som en tok (men det är skoj). Hon skallar (nickar) på sin brors huvud när han sitter i bumbon. När han ligger i babygymmet så har hon fått för sig att hon ska stå och hoppa precis vid hans huvud lr helt enkelt sätta sig på hans huvud! Hon tog ALLA sina böcker (medan jag gjorde mat till Tristan i köket) och "la" hos honom, hon skulle ju vara snäll men hälften av dem träffade säker honom på ngt sätt, den sista såg jag å den träffade honom i ansiktet (då först grät han). Min lilla poj börjar bli välidgt härdad och tålig.

Jag har nog ammat för sista gången för ngn dag sedan. Provade i förrgår oxå men då vägrade han, pumpade då ( lite drygt 150 ml) och sedan blev det inte igår utan jag tänkte vänta tills i morse, vilket blev nu kl 20.00, fick då ut 190 ml. Det är ju ingenting på 2 dygn. Känns både jobbigt och skönt på samma gång. Vill amma för det är så underbart mysigt men det är skönt att "slippa" när vi är ute.

Tristan "snurrar"

Lördag 17 oktober

Henrik jobbade 8.30-16.00.
Tristan och jag busade lite uppe i sängen medan Tindra sov, han snurrade flera varv helt själv, från mage till rygg och tvärt om. Riktigt roligt att kolla på honom, så lycklig han var.


Jag kände mig mycket bättre så jag körde på med städning, då vi ska ta tillbaka de gamla resårmadrasserna, som just nu blockerade hela vår hall, så togs dammsugaren fram och då var det lika bra att dammsuga och torka alla golven. Tindra som är rädd för dammsugaren passade på att busa som bara den på resårmadrassen.

Tindra strular vid nattningen, så less på det nu, bävar för morgondagen när jag är ensam igen vid nattningen.

Taco-middag med ett glas rött och tända ljus sedan till efterätt, lite plockgodis. Vi somnade båda två direkt efter i soffan.



lördag 17 oktober 2009

DUNDERFÖRKYLD!

Fredag 16e Oktober

Bad Henrik om sovmorgon redan på kvällen innan då jag hade så j...a ont i bihålan. Sov til kl 9.00 vaknade av att svärfar knackade på dörren och var här för att komma igång att jobba i garaget. Men då Henrik inte hade ätit frukost blev de båda två sittande ett bra tag här inne. Donald passar verkligen på att hålla Tristan och att komma närmare Tindra för varje gång. Det uppskattar jag verkligen. Han tom gav Trisse flaskan :-)
Donald gick ut men Henrik planerade igenom inköp till att fixa i garaget, då somnade jag om i soffan och vaknade först när Donald kom in igen och sa att han behövde handla verktyg så far och son åkte iväg och handlade i 3,5h. Så totalt slut jag var när det kom tillbaka, satt totalt apatisk i soffan. Lite McDonkan o 2st panodil sedan var jag rätt hyfsad igen.

Garaget städat!

Torsdag 15 oktober

Henrik ledig dag så han hade bokat in med svärfar att han skulle ha kommit tidigt på morgonen för att städa i garaget så att Donald får plats med hans snickerier. Donald dök upp först till lunsch då Anki varit och tagit flunsavaccinet. Men men garaget blev städat tills största delen, vi behöve köpa ordentlig arbetsbänk med verktygsförvaring.


SISTA AMNINGEN???
Mest troligt så blev det sista amningen i kväll. Jag och Henrik satt vid datorn och kollade lite div då Tristan vaknade, jag tog upp honom i famnen och han fortsatte att sova i 20 min, det var så mysigt. Testade då han började skruva på sig att ge honom bröstet och han tog det utan gnäll, han åt i 10-15 min å då har han tömt vad där är. Han ville dock som vanligt inte ta högersidan. Men men han åt en stund under så mysig stämning. Jag njöt verklien av stunden.

tisdag 13 oktober 2009

Tindra sa helt själva "älskar dig, pappa"


... vänder sig mot morbror Micka och säger "Micke osså".


Kan man smälta mer å samtidigt vara hur avundsjuk som helst att hon inte sa det till mig först.

Jag fick iaf på begäran vid nattningen ett "älskar dig mamma" men men bättre det än att hon ite sa det alls.


Babysim i morse och Morbro Micke var med för 2a gången, å jag hade missat att ta med kameran även denna gången, så ledsen jag är för det.


På eftermiddagen blev det lite mysbus ute på gräsmattan, pappa snickrade färdigt på väggen mellan garaget och huset samt städade undan så det blev tomt där emellan.

Farfar Donald tittade förbi då han antagit vårt förslag på att bygga sina trädgårdsgungor i vårt garage. Han kom själv utan familjen vilket var riktigt trevligt. Han har inte varit hit sedan Tristans namngivnig och bor 3 mil från oss. Det är lika lång mellan besöken som för morbror Micke som bor 60 mil härifrån.


måndag 12 oktober 2009

Höganäs outlet med lillebror (morbror Micke)


Måndag 11 oktober

Kan ju inte skriva så mkt om detta då presenter inhandlades :-)

Lite blandade bilder från dagen.























Tristan pussas

Söndag 10 oktober

Fy så dåligt jag mår! När jag klev upp höll jag på att tuppa av, så otroligt trött mådde illa och var yr som bara den. Det känndes som om jag inte fått en enda timmes sömn på hur många dygn som helst. Hela förmiddagen försvann som i ett töcken. När T fått sin lunch tog jag med henne upp och sedan som vi i 2,5h. Efter det var jag lite människa igen, 2 st huvudverkstabletter och en hel del vätska så.

Vid melliset så sa Henrikt till Tristan som stog i Henriks knä att "pussa pappa" oxå gjorde H pussljud med munnen, Tristan vrider sitt lilla huvud mot Henrik och pussar honom på munnen, detta funkade 3 ggr i rad :-O

Tindra hon har börjat räkna, det hörde vi väl förra helgen första gången men jag har glömt att skriva in det. Hon räknar klockrent till 4 sedan brukar det bli 8,9 ibland 10. 5,6,7 kan hon med lite hjälp men hon har ngn gång klarat till 8 själv.

Tindra fick fatt i min bröstpump idag och skulle ge dockan mat, lite felplacerat men ett gott försök ;-)

Kl 22.40 landade Morbror Micke i Ängelholm han fick iaf se lilleman när han kom så sent.

lördag 10 oktober 2009

Barnkalas för Diddi som blivit 2 år

... ojojoj snart är det Tindars tur att ha 2årskalas. Tur det är jul innan.


Idag åkte jag på Leklust, scraproom, barnenshus och Citygross utan barn. Det var skönt att slippa allt i och urplockande i bilen även om jag känner mig väldigt naken utan vagnen.


På scraproom fick jag sådan inspiration att göra kort igen så jag blev helt överväldigat och kom därifrån helt tomhänt iaf. Ville ju ha allt så det gick inte att bestämma sig. Saknar min hobby,måste ta mig tid att sitta lite med det igen.

På Leklust blev det present till Diddi, förkläde med grillvante och en kockmösa. Diddi var supersöt i hela kittet men jag hade tyvärr inte kameran redo just då. Här är ngr andra blider istället.