måndag 28 september 2009

3 dagar igen...!

Det blir ju inte varje dag man sitter här och skriver direkt men, men bättre med lite än inget.

Måndag 28 sep
Tindra ramlade i trappan, från 3e steget nerifrån och lyckas ju näst intill landa på sin Mickie läragåvagn, slog i huvudet lite. Hon låser sig i ett affektkrampsanfall, ett rejält sådan där hon böjer sig i en båge och börjar skaka ordentiligt. Fy så otäckt det är varje gång hon blir så blå. Allt gick iaf bra å hon var senare på dagis.
H, jag och Tri åkte över till DK och handlade på fötex, 2*6st flaskor vin och en finfin Brio Dockvagn till fröken Ti. Ti somnade redan kl 18.00 men vaknade igen kl 20.00 då hade vi främmande av David, Vickan och Alice, svårt att få fröken att somna om igen då.
Tanken var ju att hon skulle få vagnen på morgonen i morgon men det blev ju redan nu.
Glad tjej :-D hon sprang runt här säkert 10 varv runt.


Söndag 27 sep
Morbor Mickes födelsedag GRATTIS I MAZZOR till dig.
Tindra var rätt så brydd över vem den hesa nyvakna rösten tillhörde men det var ju ändå spännande att lyssna.

På eftermiddagen var det dags för ytterligare ett kalas, Olivias mamma Jenny fyller år i morgon men de ville bjuda på lite fika redan igår. Tack det var gott och trevligt!

På bilden har jag gjort en koja av mammas bordsduk, det var skojjigt.


Lördag 26 sep
Var på Familia och fick barnen fotade av stjärnstudios, nu får vi se om det blir någon bild som blev ok. Jag fick ju inte kolla på bilderna och välja ngt utan det blir en bild som skickas hem. Kostnaden var dock 40 kr så jag kan ju inte klaga så mkt på det hela.
När vi kom hem var det snabba ryck att göra sig i ordning för att gå på 1årskalas, grannen Viktor, skulle firas. Henke var anlitad som clown, vilket födesedagsbarnet inte gillade alltför mycket. Men vilken mängd mat, oj oj oj men det var ju hela 110 personer som kom. (Får väl nämna att Viktors pappa Nikolas oxå fyllt år... hela 40).

fredag 25 september 2009

Lite av varje...


23 september
Min lilla kille blve 5 månader! Vart har dessa tagit vägen, nästa månad är han ett halvt år. Det är lite tungt att tänka på , blir faktiskt lite ledsen, hinner inte med vill ha småbäsisen kvar ett tag till. Njuter ändå varje dag med både honom å Tindra.

24 september
Oj vilken upp o nervänd dag det blev.
Lämnade Tindra på dagis och sedan åkte vi andra till farmor på MAXI. Farmor hade fått ett tillfälle att handla kläder och skor på till 30% så vi skulle kolla om det var ngt vi ville ha. Å det blev en del :-) Jag köpte ett par skinnstövlar, och 1 blus till mig själv. Till barnen blev det mössor (3 st) Tristan fick 2 st pyjamaser och 1 tröja, Tindra fick 1 tröja. All kostar oss 800 kr.
Detta tog ju lite tid så vi fick skjutsa pappa till jobbet efter att först ha hämtat upp hans jobbkort hema och köpt med lite lunch till honom. Först när vi kör till båtarna somnar Tristan, det blir ca 15 min sömn. Han vägrar sova mer hemma.
Packade och gjorde iordning Tindras väska då hon skulle hämtas strax efter kl 14.00 av Jenny för att leka med Olivia medan jag själv skulle ner till MÖ och hålla ett föredrag, Tristan skulle åka med mig. Tristan har inte sovit på hela tiden.
Väl i bilen till MÖ somnar han äntligen, han sover när jag flyttar över honom till vagenen och fortsätter sova tills jag hållt mitt första föredrag dvs ca kl 17.00. Han får lite käk (flaska) och är vaken igen. Jag håller mitt andra föredrag kl 18.10-18.30 börjar sedan köra hem. Fick stanna för att göra mer mat till honom och sedan mata medan jag körde. Tristan somnade medan han åt, ungefär i höjd med Landskrona. Sov ca 15 min igen för när vi kom in till Jenny å Henrik så vaknade han med en gång. Det hade gått bra för Tindra att vara hos Jenny och Olivia iaf, de hade varit på lekplatsen mm. TACK för hjälpen!
Väntatde in H & H innan vi körde hem vid 21.15 då ville Tristan ha mat igen, han skrek i bilen hela vägen :-( Gav bröstet i sängen å så sov vi för natten.

25 september
Kl 05 vaknade Tristan och skulle ha mat så nu har jag varit vaken sedan dess. TRÖTT! å ändå sitter jag här å skriver istf att sova en stund nu när han sover! Jaja... får väl se vad mer det blir av denna fredag.


forts kl 23.20

Morgonen fortsatte med att Tindra helt själv tog på sig sin kjol, Riktigt duktig tjej!
Båda barnen har varit gnälliga hela dagen, Ti vägrade äta sin lunch på dagis och det händer ju ALDRIG! Hemma vid nattningen sa hon att hon hade ont i magen och vägrade sova, dock ingen feber och inget kräk så peppar peppar... Hon fick komma upp och vara uppe tills hon somnade i H´s famn då hon bars upp i vår säng.

tisdag 22 september 2009

Tristan BVC-kontroll + besök hos svärfar

I morse var vi på babysim, Tristan somnade på vägen dit och sov väl ca 5 min innan det var dags att byta om. Simmade i 25 min innan han började gnälla och vi klev upp och bytte om. Det gick betydligt bättre än de tidigare gångerna, haden nappen med och han hade ätit precis innan vi gjorde oss i ordning och åkte till badet.
Sedan sova han ca 10 min efter att trots allt fått en flaska med mat medan vi väntade på syrran å pappa innan det var dags att bli väckt igen för att göra BVC-kontrollen.
Vägde 6553 gr och var 64 cm lång nu.
Sedan var det dags för 2! st sprutor, vaccin, stackars kille.
Efter BVC åkte vi ut på Familia för mamsen är "byxlös" (hade dock ett par på mig). Hon köpte sig ett par jeans och en kjol, riktigt nöjd såhär i efterhand.

Eftermiddagskaffet blev hos farfar å Anki. Kaka var oxå där, Farbröderna André och Mikael kom hem efter en stund.
Det var lite krystad stämning men gick hyfsat ändå, efteråt kändes det iaf som om farfar var glad att vi hade kommit dit, Anki däremot kunde väl knappas brytt sig mindre. Så stel och likgiltig MEN hon lyckade iaf får ur sig att lilleman var söt.

söndag 20 september 2009

Jag har skapat en blogg...


Ojoj hur fungerar nu detta?


Har knappt en blekaste aning men det börjar kännas som om jag måste ha en plats att ventilera allt möjligt.
Namnet på bloggen hänvisar givetvis till mina 2 små underbara Älsklingar Tindra å Tristan.
Som er mamma älskar er!!