onsdag 30 december 2009

fredag 25 december

Daniel och tjejerna sov över så det blir en sen frukost med en hel del stök men det var ändå mysig. Under frukosten upptäcker jag att Trisse fått sig en extra julklapp, en liten bissing!!! Den tittar fram där så vit och fin så den måste ha kommit igenom under julaftonen.

Vi tittade på en hel del film och spelade lite spel i källaren, julklapparna fotades och sedan var det fritt fram att leka med dem och ojoj vad mycket det var.

Tack alla för fina och bra julklappar, bra blandning av både lek och kläder.
Tindras favvis blev spisen från farmor.


Julafton


torsdag 24 december

Här stökades det och fixades som bara den för vi skulle ju ha hela familjen från farmors sida hos oss.

Daniel och tjejerna dök upp 5 i 3 och bara någon minut före lyckades jag med att pajja vår julgransbelysning, så nu är den totalt kaputt. Tråkigt att inte ha någon belysning i granen under julklappsutdelningen men men inget att göra åt det just nu.


Henrik var iväg till sin kollega och visade upp den röda kostymen för att sedan få samma tjänst tillbaka strax efter att Kalle slutat och farmor och Arnen knappt hunnit ta av sig skorna. Säcken var inte iordningjord då de inte hunnit in med sina klappar men det löste sig ok till slut iaf.

Tjejerna började slita upp sina paket med en gång de fick dem, inte riktigt vad jag är van vid. Tycker det ska öppnas i lugna och ro en i taget så att alla hinner med att se vad det är för något. MEN det hade väl tagit hela natten att göra på "mitt sätt". Jaja bara att acceptera. Jag och Henrik väntade dock med att öppna våra, tänkte att vi kan göra det efter middagen i lite lugn och ro, men när middagen och paketspel var över och vi skulle lägga Tindra tackade farmor och Arne för sig och tog StigÅke med sig (Arne hade precis inna skjutsat Jocke till stan). Sedan var det bara vi och Danne med tjejerna kvar. Vi fick sitta där själva kl 22.30 och öppna våra paket. Lite tråkigt.


Något som dock var trevlig och faktiskt lite mysigt ändå var att ha mamma, pappa och min mormor med oss nästan hela dagen via WEB-cam. Det var super så fick de se barnen så fort de ville.

Klär julgranen

Söndag 20 december



Idag klädde vi julgranen Mormor och Morfar följde med via WEB-cam. De känns verkligen bra att de iaf kan vara med på det sättet.















Så många kulor på samma ställe som möjligt tyckte Tindra var bäst...

eller oxå var det lättast att hänga dem på julgranslampan.






Efteråt så gjorde vi julgodis,.





Fredag 18e decemer

Lämnade bilen på Volvo så det belv ett himla strul för att ta sig till babysimmet. Mellanlandade lite hos farmor innan vi gick till badet, det blev lite tight med tid så vi fick skynda oss. När vi kommer fram visar det sig att förra fredagen tydligen var sista gången innan jul! Allt detta strul för ingenting.

Jag tog syskonvagnen och gick från badet ner till söder då jag lovat att kika inom jobb och säga Hejdå till Monica Nåbäck som gick i pension idag. Det känns lite tomt redan nu att hon inte kommer att finnas på plats när jag går tillbaka till jobbet.

Gick efter avtackningen tillbabaka till Knutpunkten och hämtade paketet som MaPa skickat med bussgods, julklapparna :-). Jag glömde totalt bort att det var en flyttkartong så det blev lite bökigt att få med den hem på bussen men hem kom vi tillslut.



Avtackning av Monica "monkan" Nåbäck på jobbbet hade lovat att gå in och säga hej då så jag tog båda barnen med mig dit.

SNÖ!!!



Torsdag 17 december





Snön faller och så underbart ljust det blev, tvungen att gå ut en liten stud och promenera bara för att.










Precis innan hade Trisse somnat i min famn, vet inte när han gjorde det senast, mös som bara den för det med. En härlig kväll.


Tisdag 15 december

Förlovningsdagen.

Mamma och Pappa har varit gifta i 20 år, vi har varit förlovade i 3 år.

Badar tillsammans

Måndag 14 december

Första gången tillsammans i badbaljan, det gick superbra, badade bådatvå samtidigt då Henrik jobbade.

Kräver tom lite filmvisning...

tisdag 15 december 2009

Söndag 13e december

LUCIA
men det firades inte på annat sätt än att Henrik Ö fick hämtning och resten av bakisgänget, dvs jag och Henke latade oss nästan hela dagen. Sara var kvar och fick följa med ut till Hyllinge (körde) för att hämta upp Tindra som knappt ville med hem :-)

Tittade på Luciamorgonreprisen med Tindra sedan kom Farmor och Arne på kvällskaffe och glögg. Så i slutändan blev det lite lucia iaf.

Julfest

Lördag 12 december

Julfest Henriks nya jobb den hölls på Gamlegården mitt i stan.
Vi gick sedan vidaren ner till fyllekarusellen och till sist blev det en efterfest här hemma. Stackars Sara som var barnvakt till Tristan blev inte ens förvarnad om att vi var på väg utan in dräller ett gäng fulla människor där hon inte ens träffat ett par av dem.
Tindra sov över hos Daniel för första gången helt själv, det var lite problem med att få henne att somna men annars hade de haft superroligt.

Henrik Ö sov över här och blev hämtad dagen efter, vi var alla rejält bakis.

Luciafirande och Tivoli

Fredag 11e december.


Så söt tjej i sitt Lucialinne men hon vägrade att ha luciakronan på sig, det var bättre att hålla ett av ljusen i handen.




Åkte därefter till Köpenham med Daniel och tjejerna för att gå på Tivoli, snacka om att det blev populärt att åka karuseller :-)


Tristan mös i vagnen.


Fritt fall för småbarn.... mkt populär









lixom att åka tåg...





lixom flygplanet !







Torsdag 10 december

Tristan, en liten förklaring...

Det är PÅSK-KÄRRINGAR som flyger på kvasten (skohornet i detta fall) inte små söta pojkar OCH det sak ske i mars-april inte december...


torsdag 10 december 2009

Bad med Sara

Onsdag 9 deceber


Tindra till dagis trots lite förkylning, dock ingen feber.
Jag valde att hon kunde vara ett av bernen som fick stanna inne när de andra gick på promenad. Hon fick då gå över till de lite störren barnen och vara hos Ingrid och Eva. Tindra trivs riktigt bra med dem med. Skönt.
När jag hämtade Tindra frågade jagIngrid om de gett Tindra frukt och hon hade kommit ihåg att det var något med frukt och Tindra så Ingrid gav T ett kex istället. Underbart.
Fick dessutom höra att Såååå duktig hon är! Hon hade gått dirket fram till de större barnens övningar och satt igång direkt. Tagit en kastrull och en visp och börjat röra, lagt upp på tallriken, och låtsasätit mm mm. Talade då om att vi ofta har henne med vid köksbänken nu när vi lagar mat.

Sara kom efter jobbet och vi bakade pepparkakor med Tindra, Tristan fick sitta och titta på.
Därefter blev det badbaljan för T&T (inte tillsammans). Blött överallt i hela badrummet.
Tindra somnade snabbt men Tristan var uppe ett tag till han passade på att försöka ta några steg medan jag höll honom i händerna.

Tisdag 8e december

Båda barnen smått förkylda så vi valde att stanna hemma och ta det lugnt, Micke busade och hade det mysigt hela dagen. Tog en eftermiddagspromenad bara för att få lite luft.

Skjutsade Micke till flyget igen. Ses om en månad igen! Tack för att du kommer hit och hälsar på de små.

Peter kom förbi och sa "Hej Då, nu drar jag till barnen i USA, har ingen aning om när eller om jag kommer tillbaka". Lite vemodigt men vi får väl åka över och hälsa på istället.

Väla mm

Måndag 7 december

Micke här på besök. Tindra blev överlycklig men oxå lite blyg i början men det släppte väldigt snabbt.
Henrik ledig måndag så vi åkte alla en sväng.
Började med Volvo och fick spegelglaset, Henrik satte dit det själv nu gick det på totalt 500 kr istället för sj 2200kr.
Sedan in på babyproffsen som totalt missat min reservdel till babyskyddet, nu slår de på stora trumman och ska fixa fram de omgående.
Vidare till Väla och gick runt där i några timmar. Henrik försökte fixa julklappen till Micke men den var slut. Får bli ett inslaget rim så får de gissa vad det är för något :-) och sedan få själva "saken" senare.
Väl hemma fick vi leverans av Vildsvinskött, delade ett halvt svin med Donalds kompanjon Janne, mest bara för att testa om man vågar köpa mer senare. Allt fördigstyckat, behövde bara delas upp och förpackas.

Oliva 2 år

Söndag 6 december
Olivias 2-årskalas.
En prinsessa värd att firas i riktig princessestil.
Många paket öppnades men Tindra var riktigt snäll och lät Olivia öppna dem själv.

Morbror Micke landade i Ängelholm kl 22.40, hämtade honom drack glögg och åt lussebulle. Tristan var vaken så Micke fick träffa honom direkt.

torsdag 3 december 2009

Polisen + Volvo

Onsdag 2 december

Tindras julkalender: Puzzel

Lämnad Tindra på dagis, jag satt dock kvar i bilen för fy sjutton så förkyld jag är på väg att bli.
Körde till polisen och gjorde en anmälan om smitning på bilskadan och örde vidare till Volovo för att de skulle kolla på skadan.
Killen på Volvo/Renault testade backspegeln och det verkar som om den fungerar i motor osv så vi fick gå in till reservdelarna och beställa ett nytt spegelglas själva, ca 500 kr. Något billigare än självriskerna, hoppas nu att det funkar att byta det utan problem oxå.

Bilen "krockad"

Tisdag 1 december

Skulle hämta ett paket på Spelexperten på Miatorp, när jag kommer ut igen och ska köra iväg så tittar jag i backspegeln men där finns ingen :-o
Kliver ur bilen och ser att den är helt bakåtvikt och att glaset hänger löst i en elkabel.
Inge lapp eller notering lämnad i fönstret.
Båda barnen satt kvar i bilen, tänk om det hade smullit hårdare, nu grät ingen av dem och det fanns ingen anna skada på bilen.
Självrisk vid smitning 2200kr och om vi inte får det som smitning 3000 kr, lagom när man går hemma på föräldrapeng och dessutom i december.